1. Topeste untul/margarina intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm si aseaza compozitia cu biscuiti in tava, niveland-o egal si apasand-o cu spatele unei linguri de lemn.Introdu tava la congelator pana ce crusta se raceste.
2. Intre timp, topeste ciocolata alba la bain-marie, apoi las-o sa se raceasca.
3. Bate frisca (cu cat o vei bate mai tare cu atat va fi crema mai tare) – frisca trebuie tinuta putin la temperatura camerei inainte de a o bate.Adauga 2 linguri din frisca batuta la ciocolata alba topita si amesteca.Toarna restul ciocolatii albe in frisca batuta si amesteca-le pana la omogenizare completa.Toarna crema obtinuta in tava cu crusta racita si da-o la frigider pana acesta se va intari.
4. Pentru prepararea sosului, pune toate ingredientele pentru sos intr-o cratita cu 250 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot, amestecand continuu.Apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana ce compozitia se ingroasa destul cat sa stea pe spatele lingurii de lemn,iar in final las-o sa se raceasca complet.Foloseste din sos pentru decorarea tortului, iar restul serveste-l reincalzit alaturi de tort.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii