blat:albusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga galbenusurile, se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoa. se coce in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa la racit.
pt sirop 150ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, se adauga esenta de rom
crema: frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana devine o crema tare, se pune si vanilia.
jeleu; gelatina se pune la inmuiat in zmeura impreuna cu zeama pe care o lasa, dupa 10 minute se pune pe foc,cand ajunge la fierbere se da la o parte .
asamblare tort :
blatul racit se taie in doua felii si se insiropeaza.
se aseaza o felie de blat in forma de tort, se pune jumatate de crema, peste jeleul caldut si se da la rece.
cand s-a inchegat bine jeleul punem restul de crema si acoperim cu cea dea doua felie de blat.
punem gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si dam la rece, cand s-a inchegat bine scoatem forma si ornat cu frisca batuta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii