Se toarna geletina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc mic timp de 1 minut amestecand in continu.
Fructele din compot se taie cubulete potrivite ca marime.
Se amesteca cu mixerul iaurtul cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.
Se bate frisca cu mixerul conform instructiunilor de pe cutie. Din frisca rezultat se opreste o mica parte pentru ornat.
Se toarna compozitia de iaurt si zahar peste frisca ramasa amestecand continu cu mixerul in aceeasi directie. Se adauga apoi si gelatina topita si racita.
Dupa ce s-a obtinut o pasta omogena se adauga fructele amestecand de aceasta data doar cu o lingura pentru a evita pasarea fructelor.
Compozitia astfel obtinuta se aseaza intr-o forma pentru blat de tort pe care ati imbracat-o in prealabil in folie alimentara.
Se poate adauga optional si blat de tort (eu il cumpar din comert) impartit in trei: o felie se pune pe fundul formei, adaugati apoi 1/2 din compozitia de tort, adaugati a doua felie de blat peste care turnati cealalta jumatate de compozitie, iar deasupra fixati ultima felie de tort.
Pentru ormament eu adaug pe marginile interioare ale formei de tort felii de portocala si kiwi taiate rotund. Aveti grija ca acestea sa ramana fixate pe peretele formei de blat cand adaugati feliile de blat si compozitia de blat.
Se baga tortul la frigider pentru cel putin 12 ore, dupa care se scoate, se rastoarna pe un platou, se inlatura cu grija folia alimentara, dupa care se orneaza conform imaginatiei personale.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii