Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 4-5 linguri de zahar si o lingura de apa.Cand zaharul devine auriu,se adauga miezul de nuca taiat bucati , se amesteca astfel incat toate nucile sa fie acoperite cu zahar caramelizat,dupa care se rastoarna pe o hartie de copt unsa in prealabil cu unt topit.
Dupa racire o parte din nuca se va toca marunt impreuna cu biscuitii.
Untul se freaca cu zaharul,se adauga cacao,bucatile de nuca, nucile si biscuitii pisati,fructele tocate marunt , iar la sfarsit lichiorul sau coniacul.
Se tapeteaza o forma cu folie de plastic umezita cu apa,se toarna compozitia de tort,se preseaza bine pentru a fi acoperite toate golurile si se tine la frigider pana a doua zi,cand se va rasturna pe un platou si se orna cu glazura de ciocolata.
Ingredientele pentru glazura se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa si se obtine consistenta dorita.La final glazura se va strecura pentru a ramane foarte fina.
Am asezat tortul pe un gratar, gratar care se pune de regula deasupra unei tavi , se toarna glazura peste tort, mai intai pe margine si apoi deasupra ,apoi din mijlocul tortului pentru a aluneca,a se scurge singura pe tort si sa il acopere.
Se poate orna cu nuci pisate,cu bomboane de ornament,cu ciocolata rasa...
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii