Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte si alba. Prepata un desert elegant si delicios, ideal pentru orice ocazie, in doar cativa pasi simpli!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat umed de cacao:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 90 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apa fierbinte
  • Pentru mousse-ul de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
  • 250 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  • 5 g gelatina (2 foi sau 1 lingurita de pudra)
  • 30 ml lapte
  • Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina
  • 30 ml lapte
  • Pentru mousse-ul de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina
  • 30 ml lapte
  • Decor:
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 3 linguri de ulei
  • fructe proaspete

Mod de preparare

1. Prepararea blatului umed de cacao:
Preincalzeste cuptorul la 170°C si tapeteaza fundul unei forme de tort de 22 cm cu hartie de copt.
Intr-un bol, mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga laptele si uleiul, amestecand bine.
Intr-un alt bol, cerne faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Incorporeaza treptat ingredientele uscate in compozitia lichida, alternand cu apa fierbinte. Amesteca pana obtii un aluat omogen.
Toarna aluatul in forma si coace timp de 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca complet.

2. Pregatirea mousse-urilor:
Mousse de ciocolata neagra:
Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5-10 minute.
Topeste ciocolata neagra pe bain-marie sau la microunde.
Incalzeste laptele si dizolva gelatina hidratata in el. Adauga peste ciocolata topita.
Bate smantana pana devine ferma (nu foarte tare) si incorporeaz-o treptat in amestecul de ciocolata.

Mousse de ciocolata cu lapte:
Repeta aceiasi pasi ca pentru mousse-ul de ciocolata neagra, folosind ciocolata cu lapte.

Mousse de ciocolata alba:
Urmeaza aceiasi pasi, avand grija sa nu supraincalzesti ciocolata alba.

3. Asamblarea tortului:
Pune blatul umed racit inapoi in forma de tort, preferabil una cu inel detasabil.
Toarna mousse-ul de ciocolata neagra peste blat si niveleaza. Lasa la frigider 20-30 de minute sa se intareasca.
Adauga mousse-ul de ciocolata cu lapte peste primul strat si niveleaza. Raceste din nou.
Completeaza cu mousse-ul de ciocolata alba ca strat final. Lasa tortul in frigider pentru cel putin 4-6 ore, ideal peste noapte.

4. Decorare:

Topeste ciocolata de menaj impreuna cu cele 3 linguri de ulei, transfer-o intr-un sac a poche si decoreaza tortul cu ea, lasand-o sa curga si pe margini.

Daca nu este desul de fluida, mai poti adauga o lingura de ulei in plus.

Aseaza fructe proaspete dupa imaginatie peste glazura.
Mai poti decora tortul cu un mix de fulgi de ciocolata, cacao pudra, ciocolata rasa sau alte fructe proaspete.
Daca doresti, poti adauga o glazura oglinda din cacao pentru un finisaj elegant.

Sfaturi suplimentare:
Blatul poate fi insiropat usor cu un amestec de cafea si zahar pentru un plus de aroma.
Asigura-te ca fiecare mousse este bine racit inainte de a adauga urmatorul strat, pentru a obtine straturi uniforme.

Incearca si reteta de tort reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata, tort Amandina sau tort Diplomat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise