Tort tiramisu cu biscuiti digestivi si nutella

Tortul tiramisu fara coacere, este un tort rapid, se prepara foarte usor.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Tort tiramisu cu biscuiti digestivi si nutella

Ingrediente

  • 2 pachete de biscuiti digestivi (260 g x 2)
  • 1 borcan nutella
  • Crema:
  • 1 praf crema tiramisu
  • 1 praf de budinca cu gust de vanilie (149 g)
  • 1 praf de crema vanilie (60 g)
  • 1 l lapte
  • 10 g gelatina+ 2 linguri apa
  • Sirop:
  • 3 linguri ness
  • 1 plic de ciocco late
  • 1 lingura esenta rom
  • 500 ml apa calda
  • 3 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • 200 g ciocolata pentru glazura tort
  • 3 linguri cacao
  • ornamente de cicolata
  • ornamente din pasta de zahar (facultativ)

Mod de preparare

Tortul tiramisu fara coacere, este un tort rapid, se prepara foarte usor. Este un tort fin cu o aroma placuta de cafea. L-am incercat si cu piscoturi, dar cel mai gustos si aromat mi s-a parut cel facut cu biscuiti digestivi. Ultima data l-am facut cu biscuiti digestivi, pentru ca nu aveam in casa piscoturi, si chiar a avut mare succes, ne-a placut foarte mult. La acest tort am mai facut o usoara schimbare, am mai adaugat si nutella, cu care am lipit biscuitii intre ei. Pentru ca reteta clasica traditionala contine oua crude si alcool, am decis sa fac si aici mici modificari, pentru a fi consumat si de copii, inlocuind alcoolul cu esenta de rom, ouale le-am inlocuit cu o budinca de vanilie, iar cafeaua am amestecat-o cu un plic de ciocco late, ca sa nu fie prea concentrata. Acum vom trece la prepararea tortului.

Mai intai vom face budinca de vanile, ( instructiunile le avem si pe partea verso a ambalajului). Mai intai vom dizolva in putin lapte rece praful de vanilie. Intr-o craticioara de teflon vom pune 500 ml de lapte, la foc mic, la care vom adauga praful de vanilie, si invartim continuu, ca sa nu se prinda de cratita, pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat o vom da deoparte, sa se raceasca. Ne vom ocupa de biscuitii digestivi, pe care ii vom unge cu crema de nutella si ii vom uni cate doi. Vom folosi o tava cu peretii detasabili cu dimensiunea 26 cm, pe care o vom tapeta cu o folie alimentara. Acum vom pregati si cele 2 creme, pe care le vom amesteca si vom adauga cantitatea de lapte necesara, care e specificata pe fiecare ambalaj, aproximativ 500ml. Vom mixa bine pana se intareste crema, apoi ne vom ocupa de gelatina, pe care o vom deshidrata in 3 linguri de apa, dupa care o vom dezlega la abur pana devine lichida. O vom lasa putin sa se raceasca, apoi vom adauga cateva linguri de budinca si vom amesteca bine, dupa care o vom turna toata in budinca, vom amesteca, apoi vom pune totul peste creme. Mixam bine, la viteza mica, pana cand totul e omogen. Lasam putin la rece si vom pregati siropul. Intr-un bol mai mare vom amesteca ness-ul cu plicul de ciocco late, 500 ml apa,1 lingura estenta de rom si 3 linguri zahar pudra. Vom insiropa biscuitii umpluti cu nutella in cafea pe ambele parti si ii vom aseza la fundul tavii.Vom incerca, pe cat posibil sa acoperim si spatiile goale cu biscuiti. Dupa ce am terminat primul strat il vom acoperi cu jumatate din crema, apoi vom forma al doilea strat si vom acoperi cu restul de crema ramasa. Dupa ce am terminat vom pune tortul la figider pentru cateva ore, sau chiar pana a doua zi, pentru a fi timp suficient sa se inmoaie biscuitii.Eul-am lasat pana a doua zi, dupa care l-am ornat. Marginile le-am imbracat intr- un grilaj de ciocolata, iar suprafata am pudrat-o cu cacao si deasupra i-am facut cateva ornamente din pasta de zahar. Voi puteti sa il ornati dupa preferinta.Feliile se taie foarte frumos si usor, cu un cutit bine ascutit trecut prin apa calda, sau un cutit electric, iar dupa fiecare felie se sterge lama cutitului.Biscuitii au fost suficient insiropati, iar crema este fina si parfumata, gustul si aroma cafelei de calitate si al esentei de rom simtindu-se excelent. Sper sa incercati si voi aceasta reteta de tort fara coacere, pentru ca este foarte delicios, cu un gust specific de tiramisu.

Va doresc:Pofta buna!

Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise