Tiramisu rețeta originală
500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar vanilat de la dr Otker si jumatate de pliculet de gelatina, apoi o bagam la frigider,cel putin 30 minute.
Mascarpone se amesteca cu 10 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat de la dr Otker,plus smantana se amesteca totul cu mixerul.
la urma se amesteca crema mascarpone cu frisca de la frigider, se amesteca de jos in sus cu o spatula de lemn.
''Siropul'' : 400 gr lichid din apa, zahar,50 gr Amaretto,50 gr lichior de cafea,4 pliculete de ness,totul se pune intr-o olita si se fierbe pe foc pana se dizolva zaharul, apoi il dam la racit.In total trebuie sa avem cel putin 500 gr lichid.
Scoatem piscoturile pe care le trecem prin siropul facut ptr tort.Atentie marita nu se imoaie prea tare,doar se trec prin lichidul obtinut.Se pun randuri randuri,peste care se agauga crema din abundenta.La urma se orneaza cu frisca peste care se adauga ciocolata rasa, sau praf de cacao,pe care il pui intr-o strecuratoare si il pudrezi pe deasupra tortului.Pofta buna !!!
Desi nu este Tiramisu rețeta originală, va recomand sa incercati si aceasta reteta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii