Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Tiramisu

Ingrediente

  • Blat:
  • 4oua
  • 1 cana faina
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr ciocolata cu aroma de cafea
  • 10-12 bucati piscoturi
  • 200 ml cafea
  • 100 ml irish cream Baileys sau alt lichior cu gust de cafea
  • Pt. crema:
  • 500 gr crema mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 grame zahar
  • 50 ml cafea tare

Mod de preparare

Incepem prin a pune hartie cerata in tava de copt. Untul impreuna cu zaharul il mixam 2 min, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste amestec,incorporam bine .Ciocolata o topim pe baie de aburi si apoi o adaugam in amestec si mai amestecam bine o data. Turnam totul in tava si dam la cuptorul preicalzit la 180 min cam 30-35 minute.

Intre timp facem cafeaua, si 150 ml o amestecam cu 50 ml Bailyes, o lasam sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi in forma de cerc.

Batem frisca 1 minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana frisca se intareste. Crema de mascarpone se amesteca cu 50 ml Bailyes si 50 ml cafea, apoi cu frisca batuta.

In forma de copt punem un blat si il insiropam cu cafea. Turnam jumatate din crema de mascarpone si o nivelam.

Cu amestecul de cafea insiropam piscoturile. Pe fiecare il invartim de 2-3 ori in cafea (va absorbi repede cafeaua). Le punem peste mascarpone unul langa altul (trebuie sa acopere intreaga suprafata a tortului). Punem restul de crema si o nivelam, apoi al doilea blat. Scoatem tortul din forma si il punem pe platoul de servire. Pentru decor topim 100 ml ciocolata neagra impreuna cu 50 gr unt si turnam peste tort. Dam la rece o ora. Dupa ce s-a intarit glazura de ciocolata, decoram cu bomboane de ciocolata si pudram cu cacao.

Il tinem la rece pana il servim :) . Enjoy!

Este la fel de bun ca si Tiramisu rețeta originală :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise