Tiramisu rețeta originală
Incepem prin a pune hartie cerata in tava de copt. Untul impreuna cu zaharul il mixam 2 min, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste amestec,incorporam bine .Ciocolata o topim pe baie de aburi si apoi o adaugam in amestec si mai amestecam bine o data. Turnam totul in tava si dam la cuptorul preicalzit la 180 min cam 30-35 minute.
Intre timp facem cafeaua, si 150 ml o amestecam cu 50 ml Bailyes, o lasam sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi in forma de cerc.
Batem frisca 1 minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana frisca se intareste. Crema de mascarpone se amesteca cu 50 ml Bailyes si 50 ml cafea, apoi cu frisca batuta.
In forma de copt punem un blat si il insiropam cu cafea. Turnam jumatate din crema de mascarpone si o nivelam.
Cu amestecul de cafea insiropam piscoturile. Pe fiecare il invartim de 2-3 ori in cafea (va absorbi repede cafeaua). Le punem peste mascarpone unul langa altul (trebuie sa acopere intreaga suprafata a tortului). Punem restul de crema si o nivelam, apoi al doilea blat. Scoatem tortul din forma si il punem pe platoul de servire. Pentru decor topim 100 ml ciocolata neagra impreuna cu 50 gr unt si turnam peste tort. Dam la rece o ora. Dupa ce s-a intarit glazura de ciocolata, decoram cu bomboane de ciocolata si pudram cu cacao.
Il tinem la rece pana il servim :) . Enjoy!
Este la fel de bun ca si Tiramisu rețeta originală :)
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii