Tiramisu rețeta originală
Minunat tort, minunata rețetă..trebuie sa recunosc ca iubesc acest desert in orice mod l-as face...:) Si Tiramisu rețeta originală imi place mult!
Deci să trecem la treabă...:) Mai intai de toate facem un espresso mare si il lăsăm la racit, apoi separăm galbenușurile de albușuri, frecăm foarte bine galbenușurile cu zaharul pina compoziția se deschide la culoare si are o consistență pufoasa, apoi adaugăm crema mascarpone si esența de rom. Separat batem albușurile spumă și adaugăm in compoziția de gălbenușuri amestecind usor cu o paleta de silicon ori cu un mixer manual. Crema este gata.
Intr-o formă de tort cu pereti detașabili așezăm pe fundul tavii un strat de pișcoturi insiropate in cafea și de jur imprejurul tavii punem pișcoturi neinsiropate. Apoi o jumatate din crema de mascarpone, incă un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de cremă. Dăm la rece pentru cel putin o oră (eu il las peste noapte) și cind s-a racit ff bine scot din tava și deasupra ornez cu cacao. Voi puteți să il ornați după bunul plac.
Spor la prajiturit și numai ganduri bune vă trimit...:*
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii