Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Tiramisu

Ingrediente

  • 30- 40 piscoturi, in functie de marimea tavii in care se va asambla.
  • 8 galbenusuri.
  • 500 gr mascarpone.
  • 8 linguri zahar pudra.
  • 250 -500 ml frisca lichida , in functie de preferinta.
  • putina sare.
  • 4 cescute de cafea tare.
  • 3-4 linguri lichior de cafea, se poate si fara daca nu aveti.
  • cacao pt pudrare finala

Mod de preparare

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit.

Frisca lichida trebuie sa stea la frigider cel putin cateva ore inainte de a fi batuta cu mixerul.

Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si putina sare pana devin o crema albicioasa pe baie de aburi. Adaugam crema mascarpone si amestecam cu telul sa se omogenizeze bine.

Frisca lichida se mixeaza bine si se adauga peste crema de oua si mascarpone . Se incorporeaza folosind o spatula de lemn. Se da la rece pt o ora -doua.

Se trece apoi la asamblare astfel: in cafeaua racita se adauga lichiorul de cafea si se amesteca putin.

In tava in care se va asambla tortul se pune un strat subtire de crema.

Piscoturile se trec rapid prin cafea si se aseaza pe o tava .se pune un strat de piscoturi , unul de crema si se termina cu strat de crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza cu capsuni sau alte fructe dupa preferinta.

E bun Tiramisu rețeta originală, dar asta e si mai bun!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise