Tort ,,Teren de fotbal''

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort ,,Teren de fotbal''

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de nuca
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 1 pachet de crema Dr. Oetker
  • 250ml lapte
  • 3-4 linguri de zahar
  • Crema alba:
  • 500ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata menaj alba
  • 2 linguri amidon
  • 500 g frisca
  • 1 1/2 pliculet de gelatina(15g)
  • Pt insiropat am folosit compot de cirese
  • Pt ornat:500g frisca,nuca de cocos verde si figurine din jeleu pt jucatori.Marcajul terenului l-am facut cu frisca,iar portile din ciocolata alba topita.

Mod de preparare

Blat:Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt.Se coace cam 35-40 de minute,intr-o tava dreptunghiulara. Dupa racire se taie in doua.

Crema de ciocolata pe prepara dupa instructiunile de pe plic.

Crema alba:

Se pune la incalzit laptele (450ml)cu zaharul,se adauga ciocolata taiata bucatele ,iar cand s-a topit adaugam si amidonul dizolvat in 50ml lapte rece.Se tine pe baie de aburi pana se face o crema mai groasa.Dupa racire se adauga frisca si gelatina(preparata dupa instructiunile de pe plic).

Asamblare:

Se tapeteaza o tava cu folie,se adauga crema alba,un blat insiropat,crema si ultimul blat insiropat si se da la rece pentru cateva ore.Rasturnam pe o tava si ornam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise