Sirop:Zeama de la lamaie se pune pe foc cu 3 linguri zahar + 2 linguri apa pana se face un sirop.
Blat:Untul topit cu lamaia, vanilia si coaja se amesteca.
Separat ouale se bat 15 min cu 230 g de zahar, in care se adauga faina si praful de copt
Se ia 2-3 ling din compozitie si se pune in aluatul de oua se amesteca putin apoi se toarna restul compozitiei pentru a nu se lasa la fund si apoi se adauga si siropul de lamaie.
Compozitia astfel rezultata se pune intr-o forma de tort si se baga la cuptor aprox. 20 de minute.
SPUMA
125 g zeama de lamaie+ coaja si lingura de gelatina se amesteca si se pun pe foc
Frisca se bate pana isi dubleaza volumul
Ouale cu cele 5 ½ linguri de zahar se bat 5 minute pe baie de aburi, peste care se adauga zeama de lamaie cu gelatina si cand sa racit se adauga frisca batuta
Blatul de taie in doua si se pune intr-o forma mai mare, ca dimensiune ,tapetata cu folie, se pune un strat de crema, se adauga cel de-al doilea blat stropit cu siropul de lamaie si se pune restul de crema
Tortul se tine la frigider 3-4 ore
Se orneaza cu coji de lamaie confiata sau fructe de padure.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii