Se amesteca galbenusurile cu uleiul(pus ca la maioneza)si zaharul,iar dupa omogenizare se toarna in albusurile batute(pt aroma si o culoare mai puternica eu am batut albusurile cu coaja de la o portocala,iar sucul l-am amestecat cu galbenusurile),amestecind de jos in sus pina se omgenizeaza,apoi aaugam faina si amestecam bine.Aceasta compozitie o turnam o parte in tava de aragaz si cealalta intr-o forma rotunda si le dam la cuptor.
Intre timp pregatim cremele conform instructiunilor de pe pachet si le dam la rece.
Dupa racirea blaturilor incepem asamblarea:blatul rotund il taiem in doua,iar cel din tava il taiem in 4-5 fisii pe lungimea tavii.Punem mai intii primul blat rotund si punem crema de lamiie,si apoi incepem sa aeszam fisiile din tava(eu am pus in mijloc crema de lamiie si apoi alternativ ciocolata si vanilie si am terminat cu lamiie),Dupa ce am terminat punem deasupra un strat de crema de lamiie si cealalta parte din blatul rotund si imbracam tortul in frisca si il ornam.
Se pot folosi si alte combinatii de creme ,dar la noi astea sint preferate.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii