Se face un blat obisnuit din:
12 oua
12 linguri zahar
11 linguri faina + 1 lingura cacao
Blatul se taie in doua- partea superioara mai subtire.
Sirop:
200 g apa + 250 g zahar se fierb la foc mic, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.se insiropeaza blatul mai gros.
Se topesc 10 linguri zahar, se adauga 200 g nuca si se rastoarna pe o hartie de copt. cand s-a racit, se sparge cu sucitoarea si se pune peste blatul insiropat.
Crema:
se fierb doua budinci de ciocolata conform indicatiilor de pe plic, cu doar 800 ml lapte.se pune peste zaharul cu nuca. Cand s-a racit, se bate 500 ml frisca si se pune peste budinca.
Se toarna glazura peste blatul mai subtire, si cand s-a intarit, se marcheaza feliile. Se pune blatul glazurat peste compozitie.
Gazura de ciocolata:Se topesc la foc mic 100 g ciocolata menaj si 1 lingura ulei.
Foarte, foarte bun!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii