Albusurile le batem bine cu un varf cutit sare,pana devin spuma tare!
Untul moale il amestecam cu zaharul pana devine o crema;
Topim ciocolata in baie de aburi,amestecanmd bine si o adaugam in compozitia de unt;Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand dupa fiecare,incorporam faina,iar la sfarsit albusurile batute,amestecand de jos in sus cu o lingura sau o pleta;
Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si introduceti in cuptorul cald 165°C timp de 40 minute;
Scoatem blatul din cuptor il lasam la racit si taiem in doua parti;
Ungem cu gem de caise 4-5 linguri,punem restul blatului si acoperim cu glasura de ciocolata pregatita in modul urmator:Topim ciocolata si untul impreuna,impartim in doua parti,o parte o vom pune la racit,iar a doua parte o vom tine in baie de aburi(cu focul oprit),iar cand prima parte s-a racit le amestecam si adaugam uleiul;
Turnam, deasupra tortului toata glasura,intindem bine pe toata suprafata si pe lateral;
Punem tortul in frigider iar dupa 2 ore putem servii;
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii