Tort Ruby

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort Ruby

Ingrediente

  • 1 blat tort(3 foi)
  • 1 cutie mascarpone 400gr
  • 1 cutie frisca lichida 200gr
  • 2 ciocolate cu alune
  • 1 ciocolata neagra(amarue)
  • 3 linguri dulceata de gutui
  • 3 linguri stafide
  • 100gr unt
  • 130gr lapte
  • 150gr zahar pudra
  • 50gr zahar
  • esenta de rom
  • 1 cana apa

Mod de preparare

Se face un sirop pentru foi din 1 cana apa,50 gr zahar,esenta de rom,se fierbe cca5-6 min si se da la racit.Pe un platou se aseaza prima foaie insiropata foarte bine,se unge aceasta cu dulceata si apoi se pune crema urmatoare:

Crema de ciocolata--pe baie de aburi se pune la topit cele 2ciocolate cu alune,impreuna cu untul si laptele,toate se amesteca energic si cand s-a ingrosat crema suficient se ea de pe foc ,se adauga stafidele tinute la inmuiat inainte cu 10 min.in apa si rom,apoi se intinde calduta peste dulceata.

Peste aceasta crema punem repede cea dea doua foaie(insiropata) pentru a se lipi odata cu racirea ei.

Crema alba--batem bine frisca lichida,adaugam in ea branza si mestecam cu grija,zaharul pudra,apoi adaugam jumatate de ciocolata neagra taiata cubulete mici.Jumatate din cantitatea ei o punem intre foi iar cu resctul ornam tortul.Dupa ce insiropam foile le mai lasam un pic inainte de a pune cremele,altfel au tendinta de alunecare si sfaramare.

Decor-- jumatatea de ciocolata neagra o topit pa baie de aburi impreuna cu cca 30gr lapte,o punem intr-o punga,rupem unul din colturi si "brodam" tortul dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise