Tort Red Velvet. Reteta clasica cu blaturi pufoase si crema delicioasa

Incearca reteta noastra de tort Red Velvet cu blaturi pufoase si crema fina de mascarpone. Un desert elegant si delicios, perfect pentru aniversari si momente speciale.

Tort Red Velvet. Reteta clasica cu blaturi pufoase si crema delicioasa

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 350 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 240 ml ulei vegetal
  • 2 oua mari
  • 250 ml lapte batut
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura colorant rosu gel
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 250 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 200 g zahar pudra
  • 400 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime)
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Prepararea blaturilor:
Preincalzeste cuptorul la 170°C si tapeteaza 3 tavi de 22 cm cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, cerne faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Amesteca-le bine.
Intr-un alt bol, mixeaza uleiul cu zaharul pana devine cremos. Adauga ouale unul cate unul si mixeaza bine dupa fiecare.
Adauga laptele batut, otetul, esenta de vanilie si colorantul rosu, amestecand pana se omogenizeaza.
Incorporeaza treptat ingredientele uscate in cele lichide, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia in formele pregatite si coace blaturile 25-30 minute sau pana trec testul scobitorii.
Lasa blaturile sa se raceasca complet, apoi niveleaza-le taind partea bombata. Pastreaza resturile pentru decor.
Prepararea cremei:
Mixeaza mascarponele cu crema de branza si zaharul pudra pana devin cremoase.
Adauga esenta de vanilie si mixeaza din nou.
Intr-un alt bol, bate smantana pentru frisca pana se formeaza varfuri moi, apoi incorporeaz-o in compozitia de mascarpone.
Asamblare si decor:
Pune primul blat pe un platou si intinde un strat generos de crema. Repeta cu celelalte blaturi.
Acopera tortul cu un strat subtire de crema (crumb coat) si da-l la frigider 30 de minute.
Imbraca tortul intr-un strat final de crema si netezeste-l.
Presara deasupra si pe margini firimiturile de blat pastrate.
Decoreaza cu aveline de crema folosind un pos cu dui stelat.
Da tortul la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

Incearca si reteta de tort Medovik, tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata sau tort Dobos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise