Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Ingrediente

  • Mouse de lamaie:2 plicuri gelatina,sucul de la 1 1/2 lamaie si de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie,400 g frisca lichida,3 oua,100 g ciocolata alba topita,5 linguri de zahar.
  • Blat:250 g faina,1/2 lingurita sare,2 linguri cacao care nu coloreaza foarte tare,120 g unt moale,300 g zahar,2 oua,250 g iaurt simplu,o vanilie,colorant alimentar rosu,1 lingurita de otet,1 lingurita praf de copt.
  • Garnitura de kiwi:2 kiwi,100 ml suc de portocale,100 ml apa,50 g zahar,1 lingura cu esenta de vanilie,1 plic de gelatina.

Mod de preparare

Blat:Se amesteca faina cu sarea si cacaua.Se mixeaza untul,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare inca cateva minute.Se adauga ouale intregi,unul cate unul,mixand dupa fiecare.Se adauga vanilia.Intr-un castrom se amesteca iaurtul cu colorantul.Peste compozitia de unt,se adauga cate putin din fiecare,faina cu cacaua-iaurtul dupa care iara faina.Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie.Se introduce in cuptorul incins,aproximativ 30 de minute(testul cu scobitoarea).

Mouse de lamaie:galatina se pune la inmuiat impreuna cu sucul de lamaie,sucul de portocala si coaja rasa de lamaie.Frisca se bate tare,dupa care se pune la rece.Ouale,care se lasa mai intai sa steie in apa calda,se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se dizolva tot zaharul.Ciocolata alba se topeste si se adauga in crema de oua,iar apoi crema se incorporeaza incet ioncet in frisca batuta.Se dizolva gelatina pe bain-marie,amestecand continuu,se lasa putin sa se raceasca,iar apoi se adauga in crema.

Garnitura de kiwi:mixati fructele de kiwi,puneti celelalte ingrediente la foc mic,inafara de gelatina care se pune la inmuiat in 50 ml de apa.Dupa ce ingredientele au dat in fiert,se adauga fructele mixate bine,iar din momentul fierberii,se mai lasa 6-7 minute pe foc,amestecand mereu.Apoi se adauga gelatina dizolvata in cuptorul cu microunde sau pe bain-marie,se pune compozitia in forma de tort dorita.Se introduce in frigider pentru cel putin 1 ora.

Asamblare:se taie blatul in doua.Se pune un rand de mouse de lamaie,apoi garnitura de kiwi,iar apoi inca un rand de mouse,iar la final se gata cu blatul de deasupra.Eu l-am ornat cu fondant din pasta de zahar.Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise