Am sfaramat biscuitii cu sucitorul si i-am amestecat cu 100 g unt topit. I-am pus in forma rotunda de tort si i-am dat la rece ca sa se intareasca.
Am batut frisca din 500 g smantana si 250 g zahar vanilat exact dupa instructiunile de pe cutia de smantana.
Intr-un vas inalt, in care fac numai amestecuri pentru tort, ca sa nu capete miros de alte alimente, am pus si am amestecat iaurtul, branza, mango taiat cubulete, 300 g frisca si 2 plicuri de gelatina desfacute in apa, asa cum scrie pe ele. Am scos forma de tort de la rece si am turnat compozitia de tort. Am dat la rece. Dupa 2 ore deja este intarit si de poate orna.
L-am scos din forma rotunda, l-am imbracat in frisca. Am pasat kiwi si am pus acest piure de fructe pente invelisul de frisca apoi l-am ornat cu fructe.
Eu fac acest tort rece in doua variante.
Prima varianta este cu iaurt de caise( care ii da o culoare galbui inchis) si pulpa de mango, iar a doua varianta este cu iaurt de fructe de padure (care ii da o culoare lila, compozitiei) cu merisoare si goji. Fructele de padure uscate le pun la umflat in putina apa clocotita.
"Un dulce de zece de la rece".
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii