Mixam ouale impreuna cu zaharul, vanilia si putina sare, timp de 25 de minute, timp in care ouale se deschid la culoare si isi maresc volumul.
Incorporam cu grija, in doua-trei transe, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn.
Turnam aluatul intr-o forma, o lovim usurel de masa de cateva ori (a mea e de silicon, de 28 cm diametru) si coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cca 30 de minute, ori pana trece testul scobitorii. Scoatem cu grija blatul, NU imediat ce am stins cuptorul, din forma si-l lasam pe un gratar la racit.
Pregatim un sirop din cca 400 ml apa, 100-150 g zahar (pe care le fierbem impreuna, sa se dizolve zaharul) si adaugam cappuccino. Insiropam bine de tot blatul.
Incalzim frisca pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam, fara sa dam in clocot, sa se topeasca ciocolata; dupa ce se racoreste putin turnam glazura peste tort (eu am tot luat cu lingura ce s-a scurs pe langa si am turnat iar deasupra, ca sa nu risipesc nimic).
Presaram zmeura, proaspata daca se poate si in ce cantitate doriti si dam tortul la rece, pana cu putin inainte de momentul servirii.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii