Tort rapid

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort rapid

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina,
  • Crema:
  • plicuri crema de prajituri de trufe si rom de la Dr Oetker
  • 500 ml lapte ( ptr. 2 plicuri de crema),
  • Sirop:
  • lapte sau apa
  • zahar
  • esenta rom
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare (cand intorci castronul cu gura in jos sa nu cada! :) ). Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga albusurile si apoi faina! Puteti pune ce doriti, zahar vanilat sau esenta de rom sau cacao! Eu pun vreo 2 pliculete de zahar vanilat! Se unge vasul cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se baga la cuptor la foc mediu! Se verifica cu o scobitoare daca este gata, dar fara sa-l scoateti cu totul din cuptor! Cand e gata, il lasati sa se odihneasca putin in cuptorul stins (daca il scoateti imediat se "supara" :) ).

Crema:

Separat, se prepara crema conform instructiunilor de pe plic, si daca vreti si frisca!

Siropul:

Se pune putin pe foc laptele (sau apa ..daca se mananca tortul mai tarziu!) cu zahar (cat de dulce il vreti), cu esenta de rom si zahar vanilat. Nu se tine mult pe foc...doar putin, cat sa se topeasca zaharul! Eu am mai insiropat cu siropul de la o cutie de ananas. L-am amestecat cu siropul facut mai sus! Se monteaza dupa cum doreste fiecare. Eu, de exemplu, am pus si ananas pe stratul de crema!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise