Tort Raffaello cu blat de krantz

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Raffaello cu blat de krantz

Ingrediente

  • (pentru forma de diametrul de 22 cm)
  • blat din krantz
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • o cana de zahar
  • 3 oua
  • 100 g biscuiti maruntiti
  • prima umplutura
  • ananasul maruntit dintr-un compot, scurs de sirop
  • un plic de gelatina(10 g)
  • o cescuta mica din compotul scurs
  • umplutura 2
  • 100 ml frisca licjida
  • o lingura de zahar cu aroma de vanilie
  • 150 g branza proaspata de vaci
  • o lingura de smantana grasa
  • un plic de gelatina(10 g)
  • decor
  • 3 linguri de nuca de cocos deshidratata
  • bomboane Raffaello

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca; se trage de pe foc si imediat se adauga si ouale batute. Se amesteca continuu pana se incorporeaza bine ouale si obtinem un caramel omogen. Se adauga biscuitii maruntiti, se amesteca bine cu o lingura, apoi se intinde in forma nivelend cu dosul lingurii.

Se da la blender ananasul cu cescuta de compot pana obtinem iun piure fluid, de consistenta unei smantani. Se incorporeaza si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul din forma si se lasa 15 minute la rece.

Intre timp mixam frisca cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se da la blender branza dulce cu smantana, apoi se incorporeaza in frisca si se adauga in gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna peste piureul de ananas si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata si se decoreaza cu bomboane Raffaello. Se da la rece 2 ore, apoi se portioneaza.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise