Tort pruna beata

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
redusa
Tort  pruna beata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1/4 pahar lapte
  • 2 linguri unt
  • 3/4pahar de faina
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2/3 pahar de zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru crema :
  • 400 ml. frisca 36 % i pachetel vanilie si zahar 2~3 linguri
  • 200 gr prune uscate fara samburi
  • 100 gr alcool aromat poate fi visinata sau coniac
  • Pentru finisare :
  • un pachet de cremole cu gust de ciocolata si 300 ml. lapte
  • esenta de lichior cateva picaturi pentru aroma
  • nuca de cocos ~8 linguri
  • daca nu doriti sa finisati cu cremole puteti face o glazura din:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Mod de preparare

Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore.

Mixati ouale cu zaharul pana se mareste volumul de trei ori ( el trebuie sa devina ca o crema ) aproxemativ 10 minute.

Adaugati faina cu praful de copt ,cernand si dupa o amestecati cu atentie de sus in jos cu miscari circulare cu o spatula de lemn.

Incalziti aproape la temperatura de fierbere laptele cu untul ,luati de pe foc si adaugati in el cateva linguri din aluatul obtinut, omogenizati si il turnati in aluat.

Turnati aluatul itr-o tava unsa cu unt si infainata ,dati la cuptorul preaincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute.

Ca sa scoateti usor blatul din tava o puneti pe cateva minute pe un prosop umezit cu apa rece .

Dupa ce sa copt blatul il puneti la racit pe un gratar si dupa asta il taiati in doua parti egale pe orizontala.

Crema :

Se bate frisca cu zahar dupa gust si vanilia pana se intareste apoi adaugati prunele scoase din alcool si taiate bucatele potrivite .

Ungeti cu crema ambele straturi de blat si le suprapuneti .le dati peste noapte la frigider si dupa le ungeti cu cremole preparat conform instructiilor de pe plic .ornati tortul cu nuca de cocos.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise