Astfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna , am trecut repejor la platane (cratiti, oale, mixer) si am facut blatul de pandispan. Simplu cat ai zice "peste"... sau hapciu! mixezi albusul spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le freci cu zaharul pana decins spumoase, albicioase si se dubleaza ca volum. Peste ele incorporezi treptat faina si la final adaugi spuma alba ca neaua si amesteci binisor pentru omogenizare. Ai grija insa sa nu o ametesti atat de rau incat sa se lase toata.
Pui totul intr-o tava din aia speciala pentru copt printese (:P). Eu n-am asa ceva, astfel ca pe la 12 noaptea umblam cu improvizatii ... doua castroane... unul mai larg, unul mai mic si mai inalt... eee... sa se coaca mi-am zis, ca dupa aia cioplesc eu o fusta, ce naiba?! Vorba ceea: "ma face pe mine o fusta? " :)) Asa... bagi totul in doua castroane, tapetate cu unt si putintica fainuta si incepi sa pocnesti pe linga ele, adica nu arunci cu petrade,( doamne iarta-ma!) ci izbesti asa cu pumnu in masa (hotarit totusi, sa ai impresia ca esti un fel de tartor la o sedinta cu angajatii :) ) pentriu a iesi cat mai multe bule de aer din compozitite. in felul asta mai eleimini din riscul de a ti se lasa (:D) pandispanul, in momentul coacerii sau cand il scoti din cuptor.
Dai la cuptor, mediu, pana se coace frumusel. Apoi scoti incetisor, lasi la racorit in castronel, dupa care pui la racit pe un gratar. Intre timp faci crema de vanilie. Am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capee consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.
Apoi tai blaturile, asta dupa ce le asezi frumos unu peste altul si te apuci a ciopli la fusta :)) le insiropezi, ungi cu crema si... mananci :)) nici chiar asa :P. Asezi pasta de zahar peste, te chinui sa iti iasa cat de cat o fusta, faciniste valurele, pliuri, falduri ce poti si tu si ornezi. Si gata! A, nu! Faci o mica gaura deauspra si infingi papusa, careia ii scoti picioarele (saraca) si o invelesti cu folie de aluminiu pana la brau.
Nu de alta dar nu stricam rochita, ca dupa aia atasam picioarele si hocus-pocus...o papusica.
Nu va mai spun decat ca e prima data cand incerc. ca sunt multumita de cum mi-a iesit, dar nu foarte multumita. Mici imperfectiuni la danteluta de jos, sunt, dar asta e:) So, anyway...
La multi ani Andreea!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii