Intr-un vas mare, amesteca ceaiul fierbinte cu coniacul si marmelada pana cand marmelada se va topi.Adauga fructele uscate, cojile de citrice confiate si ciresele confiate, acopera vasul si lasa-le sa stea la inmuiat peste noapte.
Urmatoarea zi, incalzeste cuptorul la 160⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina o forma dorita de tava de copt.Intr-un vas, mixeaza untul/margarina cu zaharul, apoi adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.Adauga pe urma faina,praful de copt, condimentele, coaja rasa de lamaie si ingredientele puse la inmuiat peste noapte (cu tot cu lichid).Pune compozitia obtinuta in tava si da-o la copt 1h 30 minute la 160⁰C, apoi da temperatura cuptorului la 140⁰C si mai las-o inca 1h 30 minute la copt.Lasa checul sa se raceasca complet.
Prepara un sirop din miere, ceaiul fierbinte si rom.Cat timp checul este caldut, impunge-l cu un betisor si insiropeaza-l.Checul se decoreaza apoi dupa fantezia fiecaruia cu pasta de jeleu/fondant, figurine din martipan si diferite decoratii de Craciun.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitai http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii