Bezea:
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.
3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).
4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.
5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.
6. Dam la cuptorul preincalzit 140 grade C timp de 1 h.
7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min, cu usa intredeschisa.
Crema:
1. Batem frisca impreuna cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta.
2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.
3. Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.
Nota!
Daca doriti, la crema puteti adauga mai mult zahar, eu am pus doar 2 lgt deoarece e dulce bezeaua si se completeaza perfect
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii