Tort ,,Padurea Neagra"

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 115 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 225 ml lapte
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei si faina pentru tapetat forma
  • Umplutura
  • 2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba
  • 250 g frisca batuta cu zahar pudra
  • Montarea tortului
  • 500 g frisca batuta cu zahar praf
  • zeama de la visine

Mod de preparare

Blatul:

1. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm. Intr-un vas de mixer se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.

2. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Se verifica blatul daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut. Se lasa sa se racoreasca pe un gratar.

Umplutura si montarea tortului.

3. Blatul racit se taie in 3 felii egale pe orizontala. Pastrati felia pe la fund care este cea mai dreapta pentru pus deasupra. Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine. Se pun 125 ml de frisca. Pe frisca se pun visinele dintr-un borcan, scurse. Se preseaza cu mainile ca sa intre in frisca. Se repeta operatia cu a doua felie de tort; insiropat, 125 ml frisca, al doilea borcan de visine.

4. Se pune ultima felie cu fundul in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeaza. Se pune frisca mai intai pe margini in golurile formate la montarea tortului.

5. Se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinta. Pe margine se poate pune ciocolata rasa. Se acopera si se da la frigider cel putin 5 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise