Este un tort foarte placut la gust.
Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost apreciat si de mancat nu mai zic.
Fetita mea s-a bucurat enorm de mult vazand un tort cu printesele ei preferate, ca de mancat nu prea...prefera carnita, nu dulciurile, asa ceva mai rar la copii :))
Tort Padurea Neagra: Schwarzwälder Kirschtorte, Gâteau Forêt Noire, Black Forest Cake contine: Frisca naturala, visine, cirese si rachiu de cirese, pandispan cu cacao, decoruri din ciocolata. Un tort clasic, de origine germana, al carui nume vine de la rachiul de cirese (Kirschwasser, 40% alc.) care este produs in zona Padurea Neagra din vestul Germaniei (Schwarzwald).
Pentru inceput facem blaturile, pe rand:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Intr-o sita punem faina, cacaua si praful de copt si cernem direct in bolul cu oua, amestecam pana incorporam bine toate ingredientele. La finam adaugam esentele in functie de cat de parfumat va place blatul.
Compozitia rezultata o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt doar pe fund si pe margini unsa cu ulei.
Batem usor tava pentru a se aseza aluatul mai bine, adica se elimina bulele de aer din aluat si bagam tava la cuptor pentru cca. 40 minute sau cel mai bine facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il lasam putin in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu se lasa, apoi il scoatem si il taiem in 2 atunci cand s-a racit complet.
Asa procedam si cu celalalt blat, doar ca folosim o tava de 22 cm. Cand este gata il taiem si pe acesta in 2. In total avem 4 foi, 2 mari si 2 mici. :)
Pentru umplutura de cirese:
Intr-un ibric mai mare, adaugam sucul de cirese impreuna cu zaharul pudra din comert ( am folosit acest zahar deoarece contine si amidon si a ajutat foarte mult la legarea siropului) si punem pe foc amestecand des, deoarece acest suc se va umfla si trebuie supravegheat. Cand a inceput sa fiarba, dam focul la mic si amestecam constant cca.10 minute sau pana cand observam ca obtinem un sos legat.
Stingem focul si lasam siropul la racorit. Punem la inmuiat gelatina in apa rece, o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o adaugam peste siropul inca cald (nu fierbinte!).
Amestecam bine siropul si lasam la racorit, in continuare.
In siropul obtinut adaugam ciresele si rachiul de cirese ( in cazul meu ciresata) si umplutura de cirese este gata.
Pentru crema:
Punem frisca naturala intr-un bol (de preferat sa fie si bolul si frisca reci, scoase de la frigider) si incepem sa mixam usor la viteza mica, intr-o singura directie pentru a nu risca sa se taie.
Cand a inceput sa dea semne de ingrosare adaugam zaharul si vanilia si mai mixam pana obtinem o frisca legata. (este cam riscant si foarte pretentioasa aceasta frisca naturala, mie mi-a iesit din a doua incercare :( Atentie mare )
Daca considerati ca ati batut-o cam mult, dar sa nu fie taiata complet, doar da semne de separare, puteti incerca variata cu gelatina. O preparati conform instructiunilor de pe ambalaj si cand o adaugati peste crema de frisca sa fie complet rece. Daca folositi si rachiu de cirese, ca sa fiti siguri ca gelatina nu este calduta adaugati in ea rachiul si cu ajutorul unei linguri, puneti trepat putin cate putin din frisca peste gelatina si amestecati usor cu o paleta, pana adaugati toata frisca. Se da bolul cu crema la rece pentru 15 minute.
Pentru asamblare:
Pe un platou punem inelul de la tava mai mare si in interior asezam prima foaie, o ungem cu siropul de cirese, adaugam si un strat de cirese pe urma crema de frisca; peste, adaugam cealalta foaie de blat, ungem din nou toata suprafata cu siropul de cirese, doar ca ciresele le punem in interiorul foii, atat cat este foaia cu blatul mai mic de 22 cm. Adaugam peste cirese inca un strat de frisca, pe urma prima foaia cu blatul de 22cm, (aici ne ajutam de celalalt inel de la tava) procedam la fel cu siropul si crema si la final ungem ultima foia doar cu sirop pe partea cu care o asezam peste crema.
Dam tortul la rece, de preferat pentru a doua sau daca nu aveti timp, pentru minim 3 ore.
Inainte de a scoate tortul, ne ocupam de crema de vanilie pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Invelim tortul frumos cu crema de vanilie obtinuta si ornam dupa imaginatie. Eu am avut o vafa cumparata si pe o foaie de copt am scris cu ciocolata topita pe care am bagat-o cateva minute la congelator inainte de a scoate literele.
Ornam cu cirese si bombonele.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii