Acest tort este o inventie de a mea, am multe fructe de pãdure congelate, cele proaspete aici in Portugalia sunt foarte scumpe chiar si vara.
Mousse de fructe de pãdure, budincã, clãtite cu fructe sunt preferatele noastre.
Pt. acest tort se poate folosi orice compot de fructe, iar pt. cremã budincã de casã in loc de friscã.
1)Bate bine gãlbenusele cu zahãrul si coaja de portocalã, adaugã albusele spumã, fãina si praful de copt.
Unge o formã cu unt si fãinã, toarnã blatul si dã la copt la 180ºC, cca. 35 min.
Scoate dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã .
2)Taie tortul pe mijloc.
Taie ananasul in bucãti mici si pune pe foc împreunã cu sucul din compot.
Lasã sã fiarbã timp de 5 min.Lasã sã se rãceascã, scurge ananasul de suc si pune-l peste baza de blat.
Sucul se pãstreazã pt. însiropat.
3)Pune fructele de pãdure congelate intr-un bol cu putin zahãr, pune la descongelat in microunde.
Apoi pune peste bucãtile de ananas, jumate din cantitatea de fructe.
Bate bine smântâna friscã cu zaharul.
Recomandat este ca smântâna sã fie rece bine, sã nu pãtiti ca mine...
Eu am pus smântâna câteva ore la rece, dar nu a fost deajuns, nu sa bãtut tare asa cum e normal. Oricum am dat gata tortul la cinã cu prietenii :))
4)Acoperã fructele cu jumãtate din cantitatea de friscã, acoperã cu cealaltã jumãtate din blat si însiropeazã cu sucul de la compot.
5)Acoperã cu restul de friscã, fructe de pãdure si drajee colorate.
Decoreazã dupã plac.
Poftã bunã!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii