Blatul este din pandispan obinuit, pe rotund, fara cacao si ne trebuie 3 discuri. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se continua baterea (mixarea) pana se topeste zaharul. Se adauga si galbenusurile, se amesteca usor, apoi se adauga faina.Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, se adauga esenta de vanilie.Se unge tava sau se pune foaie de copt si se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins pana creste si se rumeneste.
Crema:
Se bate o cutie mica de frisca Hulala cu 2 cutii de crema Mascarpone cu 30 g unt/margarina Rama cu 4 pliculete de zahar vanilat si cu o esenta de vanilie Dr.Otker.Se imparte apoi aceasta crema in 2 castronele separate.
Unul se va amesteca cu ciocolata alba topita la bain Marie si apoi se vor presara cirese dulci fara samburi (gasiti la kaufland).
Al doilea se va amesteca cu o esenta de rom si o ciocolata Heidi tiramisu si caramel topita la bain Marie.Din cea cu tiramisu radem si niste fulgi pt.ornamentul final.
Se insiropeaza blatul cu zeama de la cocktailul de cirese inmultit cu apa cu zahar, se aseaza peste primul disc crema alba si se presara ciresele, peste al doilea crema de ciocolata tiramisu si caramel si la final se imbraca in crema de tiramisu si caramel, se rad fulgi din ciocolata cu tiramisu si se orneaza cu bomboane de ciocolata in forme de fructe de mare Belgique.Se tine la frigider macar 2-3 ore inainte de servire.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii