Tort negru cu cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort negru cu cafea

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 2oua +2 albusuri
  • 250ml lapte
  • 250 gr zahar (8linguri)
  • 200 gr faina(10 linguri)
  • 1praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • Pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 120 gr zahar (4 linguri)
  • 2 lingurite cafea solubila.
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul :

Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam.

Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului.

Crema :

Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase.

Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam .

Lasam sa se raceasca .

Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua

Asamblare:

Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa.

Dam totul la frigider si servim rece .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise