Tort Minnie Mouse

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Minnie Mouse

Ingrediente

  • Blat :
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Margarina sau unt pentru uns tava
  • Crema :
  • 1 pudinga de vanilie
  • 3 x 125 g iaurturi piersica
  • 300 ml de frisca lichida
  • Sirop:
  • 3 linguri de zahar caramelizat stins cu putina apa
  • Decor :
  • frisca lichida
  • si un Minnie mouse facut din martipan
  • bomboane colorate
  • si putin colorant alimentar portocaliu

Mod de preparare

Blat :

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si se adauga la spuma de albusuri si se amesteca bine, incet cite putin se adauga si faina cu praful de copt, se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu faina se adauga compozitia la cuptor la 180 de grade circa 35 de minute faceti testul cu scobitoarea

Cind s-a scos din cuptor si s-a racit se va taia in doua si se va insiropa

Crema

Pudinga o facem ca si cum scrie pe ambalaj, batem frisca lichida si o adaugam la pudinga racita si le mixam putin, se adauga si iaurturile si se amesteca cu o lingura de lemn sau spatula

Decor

Eu am batut frisca si am adaugat citeva picaturi de colorant portocaliu si a iesit o culoare galbuie, am decoarat dupa gustul meu si al piticutei mele deoarece era ziua ei de nastere si a vrut un tort cu Minny sa duca la gradinita. Toti copiii erau uimiti si le placea! Sper ca si voua sa va placa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise