Tort Minion

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Minion

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr faina
  • 1 vrf bicarbonat sodiu
  • 1 canita lapte (150 - 200 ml)
  • 1 pliculet praf copt
  • 4 linguri cacao neagra
  • pentru crema
  • 400 ml smantana
  • 400 gr ciocolata cu menta
  • 400 gr mascarpone
  • zeama de compot visine pt insiropat
  • pasta de zahar

Mod de preparare

Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm.

Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul de faina. Omogenizam.

Turnam compozitia in trei forme de copt. Va recomand aceasta varianta, intrucat blaturile vor creste tuguiate si avem nevoie sa dam forma rotunjita.

Coacem blaturile la foc mediu, timp de 40 -50 minute. Facem proba cu scobitoarea, daca iese curata, atunci blaturile sunt coapte si le putem scoate. Le lasam la racit pe un grilaj.

Pregatim o baie de aburi, punem smantana si ciocolata rupta in bucati si lasam sa se incalzeasca. Amestecam continuu pana compozitia devine omogena. Luam de pe baia de aburi si lasam sa se raceasca. Incorporam ulterior branza mascarpone. Aceasta compozitie de crema a reiesit accidental, insa este extrem de fina si de gustoasa. Puteti adauga o lingura de cacao in ea.

Blaturile racite se taie in cate doua straturi groase. Se insiropeaza fiecare strat cu zeama de compot. Se asaza cate un stra de crema peste fiecare blat, se alterneaza pana la ultimul strat. Se imbraca tortul in restul de crema si se da la rece pana a doua zi. este nevoie sa se inchege bine crema pe tort ca sa il sigileze astfel.

A doua zi, se imbraca in pasta de zahar, se decoreaza si se da din nou la rece pana in momentul servirii.

Este un tort aromat, satios, ciocolatos si a facut deliciul copiilor si al parintilor chiar, iar teroristului meu i-am citit fericirea pe chip si atunci am stiu ca imi incheiasem misiunea si cu succes si cu multa emotie :))))

TIPS-URI

1. puteti pregati un sirop in loc sa insiropati cu zeama de compot.

2. puteti adauga o lingura de cacao in crema.

3. asteptati sa se intareasca bine crema pe tort inainte de a-l imbraca in pasta de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise