Tort Mimoza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Mimoza

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Blatul:

Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La final adaugam faina amestecata cu drojdia.

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Amestecam galbenusurile cu esenta de vanilie ,amidonul si un pic de lapte.Laptele ramas il punem la fiert.Cand incepe sa dea in clocot adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam bine pana cand se ingrosa.Luam de pe foc si adaugam zaharul. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma .

Cand blatul sa racit taiem cat mai subtire partea superioara a blatului.Scobim blatul obtinand o aduncitura in care turnam crema obtinuta.Intindem si pe marginea tortului un strat subtire de crema.

Presaram deasupra miezul de blat taiat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei
Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise