Blatul:
Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La final adaugam faina amestecata cu drojdia.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Amestecam galbenusurile cu esenta de vanilie ,amidonul si un pic de lapte.Laptele ramas il punem la fiert.Cand incepe sa dea in clocot adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam bine pana cand se ingrosa.Luam de pe foc si adaugam zaharul. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma .
Cand blatul sa racit taiem cat mai subtire partea superioara a blatului.Scobim blatul obtinand o aduncitura in care turnam crema obtinuta.Intindem si pe marginea tortului un strat subtire de crema.
Presaram deasupra miezul de blat taiat marunt.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii