Tort Mihaela

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 6 oua, 6ling.zahar, un varf lingurita bicarbonat, zeama de lamaie, 6ling ulei, 7ling de faina, 200 gr nuca macinata
  • crema: 1 margarina, o budinca de ciocolata, 250ml lapte, 5 ling zahar, un plic de frisca praf
  • ciocolata finetti 1 borcan, jeleuri de culori diferite

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca bine cu cele 6 ling de ulei in acelasi sens, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se pune putin cate putin la albusurile batute spuma, se pune si nuca cu o paleta, se pune faina si se amesteca de jos in sus pana se omogenizeaza.

Se da la cuptor cam 45 de min. Dupa ce s-a racit, se taie in 3. Pt crema se pune laptele la fiert cu zaharul, intre timp budinca se amesteca cu un pic de lapte rece si se pune pe foc la restul de lapte. Dupa racire se freaca margarina cu mixerul si se adauga budinca. Se umplu cele 3 foi.(foile se pot insiropa cu un pic de apa zahar si esenta de rom).

Se bate frisca cu lapte (de preferat frisca lichida) si se pune deasupra pe tort. Se orneaza cu jeleuri.(ciocolata rasa... bombonele colorate etc)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise