Tort meringue cu ciocolata si capsune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort meringue cu ciocolata si capsune

Ingrediente

  • 125g faina
  • 25g cacao
  • O lingurita jumatate de praf de copt
  • 100g unt moale
  • 300g zahar pudra
  • 4 oua
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 4 linguri lapte
  • 25g fulgi de migdale
  • .................................
  • 200g frisca
  • 200g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200g capsune
  • 4 capsune de decor
  • 50g ciocolata
  • 3 lingurite unt
  • 20ml lapte
  • .............................
  • 4 portocale
  • O lamaie
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200grade. Amestecati untul cu 100g zahar pana rezulta o compozitie cremoasa. Separati ouale si bateti galbenusurile in compozitia de unt. Adaugati faina, cacaoa si praful de copt usor, esenta de vanilie si laptele. Impartiti coca in doua.

Bateti bine albusurile cu 200g zahar pana devine o crema batoasa. Intr-o tava unsa cu unt si faina, puneti jumatate din coca iar deasupra jumatate din albusuri. Presarati o parte din fulgii de migdale. Dati la copt pentru 30-35 de minute pana albusurile devin aurii-maro. Repetati procedura cu restul de coca.

Bateti frisca cu zaharul. Adaugati mascarpone si formati o crema fina.

Insiropati blaturile de cacao cu sirop format din zeama de la portocale, lamaie amestecate cu zahar dupa gust.

Asezati primul blat cu bezeaua jos, puneti crema de frisca, capsuni felii, apoi celalalt blat cu bezeaua in sus. Decorati dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise