Tort Medovnik

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Tort Medovnik

Ingrediente

  • Pentru blat: 150 gr miere, 200 gr zahar, 4 oua, 100 gr unt, 2 lingurite bicarbonat, 700 - 750 gr faina, 2 linguri smantana, un praf de sare
  • Pentru crema: 400 gr unt cu 80% grasime, 1 cutie lapte condensat (375 gr), 400 gr frisca
  • Pentru decor: 50 gr nuci prajite

Mod de preparare

Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt.

Amestecam cu un tel, pana cand amaestecul ajunge de consistenta unei smantani groase. Apoi il lasam 10 minute la racit.

Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul si cu sarea. In crema de miere adaugam smantana, apoi faina. Nu puneti de la inceput toata faina. Eu am pus cam 600 de grame si am mai aduagt dupa aceea. Turnam compozitia de oua (atentie este inca fierbinte) si amestecam usor cu o lingura. Apoi puntem incepe sa framantam cu mana.

Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina. In final vom obtine un aluat care va fi foarte usor lipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora.

Rupem bucatele de aluat, pe care le intindem pe masa infainata. Ca sa nu se lipeasca de sucitor vom pudra faina si pe partea de sus a foii. Grosimea foii este asemantoarea cu grosimea unei clatite. Nu le faceti mai grose pentru ca vor creste la copt!

Transferam foaia pe fundul unei tavi de copt (infainata si aceasta), apoi cu ajutorul unei baze rotunde de tort vom decupa o foaie cu diametrul de 24 cm. Intepam foaia si o coacem 5 minute. Foile vor avea o usoara tenta maronie.

Cat timp se coc foile aluatul se pastreaza la frigider. Resturile se vor pastra separat.

Mie mi-au iesit 11 foi, iar din resturi am intins 2 foi de aproximativ 38x24 cm, pe care le-am sfaramat pentru decor.

Pentru crema: se mixeaza spuma 400 gr unt la temperatura camerei. Se adauga usor, lingura cu lingura o cutie de lapte condensat. Iar la final se incorporeaza frisca batuta spuma. Frisca se va incorpora usor amestecand cu o lingura.

Crema se distribuie pe cele 11 foi, pastrand o parte din crema si pentru margini.

Se unge fiecare foaie si se formeaza tortul. Se lasa la rece 1 ora cu o greutate peste foi, apoi se imbraca in crema.

Se face un pesmet din cele 2 foi si se amesteca cu nuci prajite tocate marunt. Cu acest mix vom imbraca tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise