Tort Medovik - reteta traditionala ruseasca cu miere si crema de smantana. Descopera cum sa prepari acest desert delicios, cu foi subtiri si aromate cu miere, umplute cu o crema fina de smantana. Tortul Medovik este perfect pentru ocazii speciale, impresionand prin gustul sau unic si textura delicata. Afla pasii detaliati si sfaturi utile pentru un tort Medovik autentic, ideal pentru a incanta familia si prietenii.
Intr-un bol termorezistent, combinati zaharul, untul si mierea. Asezati bolul deasupra unei cratite cu apa fierbinte (bain-marie) si amestecati pana cand untul se topeste si zaharul este complet dizolvat.
Bateti ouale separat si adaugati-le treptat in amestecul de miere si unt, amestecand constant pentru a evita coagularea. Continuati sa gatiti pe baie de aburi, amestecand pana cand amestecul devine usor spumos si mai gros, aproximativ 5-7 minute.
Adaugati bicarbonatul de sodiu si amestecati bine. Amestecul se va deschide la culoare si va deveni mai aerat.
Indepartati bolul de pe baie de aburi si adaugati treptat faina, amestecand pana cand obtineti un aluat moale, dar nelipicios.
Impartiti aluatul in 9 parti egale. Intindeti fiecare bucata intr-un cerc subtire de 22 cm diametru pe o hartie de copt. Puteti folosi un capac de oala de 22 cm pentru a taia cercuri perfecte.
Preincalziti cuptorul la 180°C. Coaceti fiecare foaie pe rand timp de 5-7 minute sau pana devine aurie. Lasati foile sa se raceasca complet.
Intr-un bol mare, amestecati smantana cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana cand se omogenizeaza.
Intr-un alt bol, bateti frisca lichida pana obtineti varfuri ferme.
Incorporati usor frisca batuta in smantana, amestecand cu grija pentru a mentine textura aerata si fina.
Asezati prima foaie pe un platou si intindeti un strat generos de crema. Repetati cu celelalte 7 foi.
Intindeti crema ramasa pe suprafata si lateralele tortului.
Faramitati foaia ramasa si presarati-o pe tort pentru decor. Puteti adauga nuci macinate sau ciocolata rasa daca doriti.
Lasati tortul la frigider pentru cel putin 6 ore, de preferat peste noapte, pentru ca foile sa se inmoaie si aromele sa se intrepatrunda.
Sfaturi suplimentare: Daca doriti ca tortul sa fie si mai bine hidratat, puteti adauga un strat subtire de gem de caise intre unele dintre foi.
iar pentru un gust mai proaspat, puteti pune intre straturi si fructe mici cum ar fi visinele, zmeura, afinele, etc.
Incercati si reteta de tort Amandina, tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata sau de tort cu capsuni si ciocolata. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii