tort mascarpone cu fructe de padure

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
tort mascarpone cu fructe de padure

Ingrediente

  • blat:100 gr biscuiti,200 gr ciocolata amaruie,100 gr unt,3 oua,100 gr zahar,4-5 linguri suc de portocale
  • compozitie:450 gr fructe de padure
  • crema:150 ml smantana dulce,250 gr mascarpone,50 gr zahar,1 plic zahar vanilinat
  • decor:2 plicuri tort gelee rosu,2 linguri zahar,250 ml suc de fructe de padure,100 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat se zdrobesc biscuitii.Se incinge cuptorul la 200 C.Se unge cu unt fundul unei forme de tort (26 cm).Se topeste ciocolata cu untul in bain-marie.

Se separa ouale,albusurile se bat spuma.Galbenusurile se bat cu zahar.Se toarna ciocolata topita si biscuitii.Deasupra se pun albusurile batute spuma si se omogenizeaza toate.Se toarna compozitia in forma si se coace 25 min.Se scoate si se lasa la racit.Se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale.Se aseaza imprejur inelul formei de tort.

Se prepara compozitia de fructe.Fructele se lasa la descongelat si scurs si dupa aceea se amesteca cu zaharul pudra.Se amesteca smantana cu mascarpone,zahar tos,zahr vanilinat si se pune peste blat.Deasupra se pune compozitia de fructe.

Se prepara jeleul din gelatina,suc,zahar si apa.Se da in fiert si se lasa sa se racoreasca un pic si se torna peste fructeSe da tortul la rece ptr inchegare doua ore dupa care se scoate inelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise