Se framanta un aluat neted din faina, unt, zahar si ou, se face o bila, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa o ora la rece. Se incinge cuptorul la 190ş, se-ntinde aluatul si se imbraca cu el o forma cu peretii detasabili (diametrul: 24 cm), lasand o margine inalta de aproximativ 3 cm. Se-nteapa aluatul din loc in loc cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt, iar peste hartie se intinde un strat de fasole uscata. Se da la cuptor, se coace 20 de minute, se indeparteaza fasolea si hartia si se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele, li se scot samburii si se fierb circa 5 minute impreuna cu zaharul in 125 ml de apa. Se amesteca zeamilul cu 2 linguri de apa, se toarna peste prune si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 3 minute (pana ce se leaga). Gelatina inmuiata si stoarsa se incorporeaza, impreuna cu nuca rasa, in amestecul de prune, care se intinde apoi peste aluatul copt. Se lasa tortul 2 ore la rece, dupa care se decoreaza cu frisca si jumatatile de nuca.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii