Tort Lela

Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort Lela

Ingrediente

  • blat :
  • 8 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri nuca
  • Un plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • crema de vanilie:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr. Oetker
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • crema de fructe de padure:
  • 1 pachet crema de fructe de padure Dr.bOetker
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • Esenta de vanilie Dr. Oetker
  • ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata alba pentru litere
  • flori de napolitana
  • confetti de zahar

Mod de preparare

Literele de ciocolata alba:

Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider pana la utilizare.

Blatul:

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor aprox. 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si, dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa.

Se prepara la fel si crema de fructe de padure.

Decorul:

Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului.

Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida, pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare.

Cremele care au ramas, se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri, se pune in posul de ornat alternativ, crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului.

Pe deasupra, se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!

Timpul total de pregatire a fost de aprox 3 ore.

Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise