Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema. Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosi si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum: daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului, topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat.
Blatul:
Punem toate ingredientele necesare (enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine. Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte.
Crema:
Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine. Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si deja racit. Imediat punem aluatul de blat in mijloc. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute. Cand este copt (se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasc. Se intoarce pe un platou in momentul servirii.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii