Blatul
se separa galbenusurile de albusuri...albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul..cand zaharul s-a topit adaugam galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam...
adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn..la sfarsit adaugam praful de copt..
tapitam o tava cu faina, punem compozitia si dam la cuptor...cand este gata dam blatul la racit si facem crema
Crema 1
taiem lamaile in doua si le stoarcem intr-o cana gradata..unde completam cu apa pana la 250 ml
ouale le amestecam cu zahar si continuam sa mestecam pana devine o crema
peste acea crema adaugam zeama de lamaie si faina si punem pe foc.dupa ce s-a ingrosat dam la rece si pregatim frisca
cand crema de lamaie s-a racit adaugam jumatate de frisca si continuam sa amestecam,,,
taiem blatul in forma de inimioara....inimioara astfel obtinuta o taiem in 3 si incepem ansamblarea tortului
punem prima foaie o insiropan punem crema de lamaie fructele frisca, foaia a oua crema de lamaie fructele frisca si ultima foaie
Crema 2
pregatim frisca pe care o dam in 2..intr-una punem cacao si pe cealalta o lasam asa...punem peste ultima foaie frisca cu cacaua si ornam dupa gust...
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii