Ingrediente
Blat, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, , Crema 1, 3 oua, 3 lamai, 2 plicuri de frisca, 2 cani de zahar, 400 ml lapte, 3 linguri de faina, , Crema 2, 1 plic de frisca, 350 ml lapte, cacao
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
15 voturi
Mod de preparare
se separa galbenusurile de albusuri...albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul..cand zaharul s-a topit adaugam galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam...
adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn..la sfarsit adaugam praful de copt..
tapitam o tava cu faina, punem compozitia si dam la cuptor...cand este gata dam blatul la racit si facem crema
Crema 1
taiem lamaile in doua si le stoarcem intr-o cana gradata..unde completam cu apa pana la 250 ml
ouale le amestecam cu zahar si continuam sa mestecam pana devine o crema
peste acea crema adaugam zeama de lamaie si faina si punem pe foc.dupa ce s-a ingrosat dam la rece si pregatim frisca
cand crema de lamaie s-a racit adaugam jumatate de frisca si continuam sa amestecam,,,
taiem blatul in forma de inimioara....inimioara astfel obtinuta o taiem in 3 si incepem ansamblarea tortului
punem prima foaie o insiropan punem crema de lamaie fructele frisca, foaia a oua crema de lamaie fructele frisca si ultima foaie
Crema 2
pregatim frisca pe care o dam in 2..intr-una punem cacao si pe cealalta o lasam asa...punem peste ultima foaie frisca cu cacaua si ornam dupa gust...
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Grija mare !!! Ai observat ?, statistic , vorbind, retetele tale, sunt 100% deserturi. Ai 2 retete , amandoua pentru desert !!!, iar imi creezi pofta ?
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Foarte gustos!
cheche (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Foarte frumos tortul tau...felicitari!
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Cred ca e o bunatate !
Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Ai cam avut ceva de lucru la prepararea lui dar a meritat efortul..fELICITARI!!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Excelent din toate punctele de vedere...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Ce inimioara frumoasa, dulce si gustoasa !!!