Tort in doua culori

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Tort in doua culori

Ingrediente

  • 20 de biscuiti Peti Beurre
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g iaurt
  • 500 g smantana 12% grasime
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita ness
  • 1 1/2 plic gelatina de la Dr.Oetker
  • visine din compot pentru ornat

Mod de preparare

Mai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece.

Biscuitii se sfarama bine si se amesteca cu untul topit (sa fie lichid). Se ia o forma rotunda de tort cu fundul detasabil, se pune in forma o folie de plastic alimentar si se umezeste cu apa. Pe fudul formei se aseaza biscutii presandu-i bine cu mana. Apoi ne apucam de crema.

Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul, smaintana, zaharul (eu am folosit zahar brut din tresie de zahar), vanilia si se omogenizeaza compozitia. Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana. Se imparte compozitia in 2 boluri, intrunul dintre boluri se adauga ciocolata topita si lingurita de ness, se amesteca bine.

Batem frisca spuma iar apoi o adaugam in mod egal in cele 2 creme, amestecand usor de jos in sus (pastram si putina frisca pentru ornat tortul). Pe blatul de biscuiti se aseaza cate 2 linguri de crema alba si neagra, dinspre mijloc spre exterior. Se niveleaza frumos si se baga tortul la frigider pentru 2 - 3 ore. Se scoate si cu grija se aseaza pe platou si se trage afara folia de plastic. Se orneaza cu frisca si visine din compot, sau dupa gustul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise