Se fac blaturile (daca se fac doua torturi se fac doua blaturi): 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri faina, 2 linguri amidon alimentar. Se bat separat albusurile, se poate pune 1/2 dintr-un plic de praf de copt. Se amesteca danonele cu zaharul, gelatina se pune intr-o cana cu 1/3 zeama de compot, se lasa 10-15 minute, apoi pe baie de aburi ca sa se topeasca (atentie sa nu fiarba apa in vas) dupa care se toarna "fir de ata" peste danonele cu zaharul topit, amestecand rapid (cu mixerul). In acesta compozitie se adauga 0,700 gr frisca batuta, esente dupa gust si fructele de compot taiate. Intr-o forma de tort (oala cu peretii mai inalti) se pune folie lipicioasa (fino) pentru a se scoate usor.
Se pune apoi blatul din pandispan, insiropat, apoi compozitia din frisca cu fructe, apoi blat din piscoturi de sampanie care se dau rapid prin sirop, se pune iar compozitie cu frisca si fructe, se niveleaza usor si se da la frigider de seara pana dimineata. Pentru ornat: 400 gr smantana danone 20 la suta grasime, 0,300 gr de frisca. Se bat separat cu mixerul frisca, smantana, apoi se amestaca impreuna. Se scoate de la frigider se aseaza pe platon si se orneaza cu acest amestec. Pofta buna...
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii