BLAT: Zaharul cu apa se fac sirop [nu prea legat], se lasa sa se mai raceasca, dupa care se amesteca cu nuca data prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cacao, cu galbenusurile si apoi cu albusurile batute spuma tare ca la bezea. Aceasta compozitie se pune in forma de blat tapetata cu hirtie speciala pentru tort si bine unsa cu grasime [altfel se lipeste] si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit circa 15 - 20 minute.
CREMA : Crema se prepara pe foc mic. Se face un sirop din zahar si apa [ nu prea legat, ca sa nu se zahariseasca ], apoi se adauga untul si dupa ce s-a topit untul, cacaua. Se amesteca pe foc pina se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Crema trebuie sa iasa groasa sa se poata intinde cu cutitul. Dupa ce blatul s-a racit se unge cu crema preparata si se da la frigider
Specificatie: blatul nu se feliaza !
Pofta buna !
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii