Tort Fluturas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Fluturas

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 20 linguri de zahar
  • 20 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt Dr.Oetker nestins
  • arome
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 150 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Ornat:
  • 500 g frisca
  • ciocolata menaj din care se fac forme
  • felii de portocala
  • feliute de kiwi

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, faina,nuca,cacaoa,praful de copt si arome dupa preferinta.Blatul se coace intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm.,tapetata cu hartie de copt.Timp de coacere cam 45-50 de min.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si se fierb pe aburi pana se ingroasa.Se lasa la racorit , se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma,cacao,nuca si esenta de rom. Cateodata in crema mai pun si cate o lingura de ness.

Asamblarea tortului se vede in imagini.Prima data se taie blatul in doua pe verticala,apoi fiecare parte in 3 blaturi pe orizontala.Se insiropeaza foile, se umplu cu crema,si se orneaza dupa preferinta.

Feliile de portocala si kiwi se dau inainte prin miere de albine fierbinte,pentru a ramane lucioase.Cu ciocolata de menaj se fac diferite forme.

Fiindca tava in care am montat tortul a fost mai mare,am creat o pajiste verde(cu nuca de cocos verde),si din portocale am facut floricele.

Modelul fluturasului l-am gasit pe un site.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise