autor:

amalia

» » , Retete de Craciun, Torturi

TORT FESTIV DE REVELION

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Ingrediente
1. blat, , 3 oua, 3 lg de zahar, 3 lg faina, 1 lgt praf de copt, un praf de sare, 1 lg zeama de lamaie, , , 2. crema:, , 500 g branza mascarpone, 500 ml frisca lichida, 4 lg zahar pudra, , 3. alte ingrediente necesare:, piscoturi, 3 lg cacao instant, 200 ml apa calda, decoratiuni

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

1. Blat:
Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.
Apoi bati albusurile spuma tare.
Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie pentru copt, si dai la cuptorul incins pentru cca 30 minute( verifici blatul cu o scobitoare).
Cand este copt, il lasi sa se raceasca in tava, apoi indepartezi hartia si reasezi blatul in inelul pozitionat pe platou.

2. Crema:
Branza mascarpone o bati cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine o spuma( cca 3 minute, la viteza medie).
Bati frisca si o amesteci cu crema.
Asezi jumatate din crema peste blat.
Prepari un sirop din cacaoa instant si apa calda si inmoi piscoturile pe care le asezi peste crema.
Adaugi restul de crema peste piscoturi, pudrezi cu cacao si dai la rece pentru 3 ore.
Indepartezi inelul si decorezi tortul dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT FESTIV DE REVELION" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort festiv de Revelion

Tort festiv de Revelion

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 1. blat
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 2. crema:
  • 500 g branza mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 lg zahar pudra
  • 3. alte ingrediente necesare:
  • piscoturi
  • 3 lg cacao instant
  • 200 ml apa calda
  • decoratiuni

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

26 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mini tort cu migdale si iaurt