Ptr blat
o tava rotunda 24 cm-fundul tapisat cu hartie pergament si uns cu putin ulei ca si laturile.
Se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile bine cu zahar pana se formeaza o spuma puternica continuam sa batem cu aceiasi viteza si adaugam galbenusurile treptat, adaugam uleiul si zaharul vanilat coboram viteza mixerului si adaugam faina cand s-a incorporat turnam aluatul in tava unsa si indreptam sa fie un singur nivel si coacem la 180 de grade in jur de 30 de minute sau pana scobitoarea este uscata. Inchidem focul si lasam blatul inca 5 minute in cuptorul stins dupa care scoatem sa-l racim pe masa.
Pregatim forma de batman - sablonul il punem pe o foaie de aluminium unsa cu putin ulei.
Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga 1 lingura de ulei in ea ca sa fie lucioasa si cand s-a topit bine turnam peste sablon si nivelam ca tot sablonul sa fie acoperit cu ciocolata si lasam sa se raceasca.
Crema - fructele congelate sau proaspete le facem pasta si le trecem prin strecuratoare ca samburii sa nu treaca. Batem smantana cu zaharul pana devine o crema fina, adaugam treptat din pasta de fructe si amestecam usor in crema.
Glazura - se freaca bine untul cu zaharul pudra pana devine o crema fina la care adaugam esenta de colorant putin cate putin pana la culoarea dorita.
Blatul racit il taiem in doua si ungem cu crema facuta din frisca si fructe de padure sa acopere toata suprafata blatului. Punem celalalt blat peste el si ungem tot tortul cu crema facuta din unt cu esenta si aranjam cum trebuie ca tot tortul sa fie cuprins cu crema de jur imprejur. Il lasam cateva ore la frigider ca gusturile sa se patrunda - este bine de facut cu o zi inainte.
Inainte de servire se scoate forma de pe sablon si se pune pe torta. Daca va ramane ciocolata se poate orna cu ea de jur imprejur tortul.
Pare complicat dar nu este trebuie putina rabdare la formarea sablonului sau de cumparat in magazine de specialitate si de umplut cu ciocolata dupa care trebuie racit ca ciocolata sa se intareasca si puteti desprinde usor forma formata-trebuie uns sablonul si hartia de aluminiu cu foarte putin ulei ca sa se ddesprinda usor. Este un tort gustos si foarte aspectos special ptr onomastica sau alte aniversari.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii