Tort fantezie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort fantezie

Ingrediente

  • 1 cutie compot de piersici
  • Blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri apa
  • * 5 linguri ulei
  • * 10 linguri zahar
  • * 10 linguri faina
  • * 1/2 plic praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • Crema cicolata:
  • * 1 plic budinca de ciocolata
  • * 3 linguri zahar
  • * 400 ml lapte
  • * esenta rom
  • Crema vanilie:
  • * 1 plic crema de tort cu gust de vanilie
  • * 250 ml lapte
  • * 3 linguri zahar
  • Sirop:
  • * zeama de la compotul de piersici

Mod de preparare

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu apa rece si un praf de sare pana devin tari. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare.

Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste albusuri.

Se adauga faina cernuta, praful de copt si cacaoa.

Se amesteca usor, de jos in sus pana se incorporeaza faina.

Se toarna intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 15-20 min pana trece testul scobitorii.

Se prepara budinca de ciocolata si crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se lasa la rece.

Dupa ce blatul s-a racit se taie in 2 sau 3 straturi.

Se aseaza pe tava prima felie de tort, se insiropeaza si se intinde un strat de budinca de ciocolata.

Se aseaza peste al doilea blat si se insiropeaza.

Se pune un strat de crema de vanilie si piersicile taiate cubulete.

Cu ajutorul unui cutit cu lama lata se preseaza bucatile de piersici.

Se aseaza capacul blatului, se insiropeaza si se orneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise